16.8.2013

Northern California tour

En voi uskoa, että olen ollut jo viikon täällä Amerikan maalla. Eilen illalla pääsin vasta uuteen kotiin. Olemme perheen kanssa matkustelleet ekan viikon melkein kokonaan, mikä on ollut mukavaa vielä kun kerkee muulta arkielämältä. Olen siis istunut autossa enemmän kuin pitkään aikaa, muttä siinä näki hyvin maisemia.Viime keskiviikkona lähdimme siis perheen kanssa ajamaan kohti Helsinkiä ja hotellia jossa yövyimme sen muutaman tunnin. Siellä söimme ja sitten menimme nukkumaan. Neljältä yöllä lähdimme hotellilta kohti lentokenttää. Pian olikin hyvästien aika. Lennon lähtöön olikin vain vähän aikaa, joten ei siinä kauan ehtinyt mitää tehdä. Yhdessä hujauksessa olimmekin jo Amsterdamissa ja täytyi sanoa puolelle porukalle heidot. Siellä me sitten odottelimme neljä tuskaista tuntia. kun vihdoin pääsimme koneeseen en tajunnutkaan kuinka tuskaisia seuraavat kymmenen tuntia tulisi olemaan. Nukkumisesta ei oikeen tullut mitää joten odottelimme vaan ruokaa ja katsoimme leffoja. Vihdoin Losiin päästessä olo oli aikast väsynyt vuorokauden valvomisen jälkeen. Jouduimme taas odottelemaan kun yhdellä tytöllä meidän porukasta oli ongelmia viisumin kanssa. Kaikki kuitenkin kääntyi parhain päin ja tiedossa oli lisää odottelua. Losista lähti lento kohti Sacramentoa. Siellä minua oli vastaassa AFS-tyyppi ja Itävallasta kotoisin oleva poika, joka oli lentänyt tuntia aikaisemmin.

Seuraavat muutama yötä vietin mukavassa väliäikaisperheessä, jossa oli isä, äiti, poika ja tämän tyttöystävä. Tuolla asusteli minun lisäkseni tyttö Thaimaasta. Ainoana kokonaisena päivänä vanhempien piti työskenellä, joten menimme toisen perheen kanssa veneilemään järvelle. Tässä perheessä oli myös kaksi vaihtaria, Islannista ja Norjasta. Siellä oli hauskaa ja päästiin koittamaan wakeboardia ja sellaista kun maataan patjalla ja vene vetää perässä. Se oli todella hauskaa.

Sitten meillä oli päivän kestävä orientaatio homma mikä oli ihan mukavaa. Tutustui moneen uuteen vaihtariin ympäri maailmaa.Perheet tulivat hakemaan sitten sieltä ja oli kiva vihdoin tavata oma perhe. Sieltä lähdimme suoraan ravintolaan, jossa tapasin loput perheestä, sillä ainostaan sisko ja äiti tulivat hakemaan. Syömisen jälkeen lähdimme kohti Lake Tahoeta, jossa sijaitsi heidän mökki. Siellä sitten kävimme patikoimassa pikkasen, minigolfaamassa ja rannalla loikoilemassa. Host äidin veli tuli myös vaimoineen ja 10-vuotiaan lapsensa kanssa mökille ja heillä oli vuoden vanha koiranpentu ja se oli todella söpö.
Suuri palo joka poltti suuren alueen puut


Mökkeilyn jälkeen lähdimme kohti rannikoa kaupunkiin nimeltä Santa Cruz. Matkan varrella poikkesimme Oaklandissa ja kävimme siellä syömässä. Jälkiruuaksi tilattiin jätskiä ja se oli isoin näkemäni annos ikinä. Itse Santa Cruzissa kävimme Boardwalk huvipuistossa ja siellä oli jokin esitys mistä me ei edes tiedetty ja se oli aivan huikea. Siinä monta miestä teki temppuja pyörillä ja trampoliineilla sekä tangoilla. Osa soitti myös itse tehtyjä rumpuja ja osa tanssi freestylea. Se fiilis oli aivan loistava. Illalla kävimme myös kävelemässä rannalla ja näimme delfiinejä. Seuraavana päivänä kävimme vielä melomassa mikä oli myös mukavaa.


Nyt olen siis vihdoin päässyt uuteen kotiin saakkan ja täällä on aivan mahtavaa. Kuuma kylläkin.Tälläkin hetkellä on 96.1°F mikä on noin 35.5 °C eikä juurikaan tuulta.

Eiköhän tämä ala jo riittää kirjoittamista. Tulikin aika pitkä teksti mutta kun ei ole ehtinyt kirjoittaa niin nyt sitten piti kertoa paljon. Hyviä koulupäiviä sinne Suomeen vaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti